RUSSINET I LUND

Välkommen till Russinet- ett boende för gemenskap i vardagen


Russinet i Lund är en ekonomisk förening , där de som bor i huset är medlemmar. Medlemmarna hyr var sin fullt utrustad, modern lägenhet av föreningen, som i sin tur hyr lägenheterna av Lunds Kommuns Fastighets AB.
Huset, byggt 1999, ligger mycket centralt i Lund, i hörnet Spolegatan-Karl XII-gatan, ca fem minuters promenad norr om järnvägsstationen.

 

Vem bor i Russinet ?

Här bor människor i olika åldrar,såväl yrkesaktiva som pensionärer. Vi som bor här har inte längre några hemmaboende barn och menar oss därför ha tid och intresse för andra former av gemenskap.Vi förväntar oss, att du som vill ha lägenhet hos oss, visar engagemang och intresse för att skapa gemenskap och trivsel i vårt hus.Under fliken stadgar finner du ytterligare information om boendeformen.

 

 

Vad gör vi på Russinet?

Vi gör livet roligare och lättare, när familje- och arbetssituation förändras med stigande ålder. Kärnan i verksamheten är våra måltider och vår arbetsgemenskap.Vi har matlag för att äta middag tillsammans och vi sköter vårt hus och vår trädgård själva, men får hjälp av LKF med viss service och visst underhåll. Filmkvällar, föredrag, bokcirkel, fester och utflykter är exempel på sådant som förgyller vår tillvaro.


Arbetsgrupper

I föreningen finns det ett antal arbetsgrupper med eget budgetansvar. Man deltar efter förmåga och intresse.Våra nuvarande arbetsgrupper: köksgruppen, inredningsgruppen, trädgårdsgruppen, datorgruppen,biblioteksgruppen och russinvänsgruppen.

 

Gemensamma måltider

Varje medlem är med i ett matlag på fyra-fem personer och man lagar två middagar, (oftast på tisdagar och fredagar) var sjunde vecka. Dessa perioder återkommer 4-5 gånger/år mellan september och maj. Man delar på sysslorna, att handla, duka, laga mat, diska etc. Varje matlag står för matsedel och inköp och har ekonomiskt ansvar för detta.Övriga veckor kan den som vill njuta av andras matlagningskonst.

 

Självförvaltning

En annan uppgift är att delta i självförvaltningen av fastigheten. Städning av entré, källarutrymmen och gemensamhetsutrymmen utförs av de boende eller inhyrd personal. Dessutom städas trapphusen av de boende på varje våningsplan. För detta får föreningen en summa varje år från LKF. Pengarna  används  bl.a. för gemensamma aktiviteter och inköp.Två gånger om året har vi storstädning, som vi köper uttifrån.

 

 Administration och möten

Vi har en styrelse på 7 personer, som förbereder husmötet vi har varje månad,utom under sommaren. På mötet diskuterar vi föreningens verksamhet och fattar beslut i olika frågor.Här tas allt upp såsom ekonomi, arbetsuppgifter, utflykter etc.

 

 Lokaler

De gemensamma utrymmena består av separat och välutrustat kök, matsal, bibliotek/TV-rum, tvättstuga, bastu, bubbelkar, hobby- och motionsrum, gästrum, takterrass och trädgård. Det finns TV, dator med internetuppkoppling och skrivare samt dagstidning, förmåner som alla boende kan använda kostnadsfritt.